Aan Darwati – Taman Priangan (Lirik Lagu)


Aan Darwati – Taman Priangan (Lirik Lagu) 


Tuh … langit nu mayungan. Jeung sang surya tuh anu nya’angan.
Diamparan kaendahan. Wanci peuting sang purnama nu marengan.
Tuh … bentang nu baranang. Ngariceupan anu nambah ca’ang.
Ngahibaran taman sari. Taman endah keur budaya nu pribadi.

Tuh … taman na priangan. Patamanan nu kapribadian.
Taman sari kasenian. Tempat piknik ngamumule kabudayan.
Leuh … karya na seniman. Dihijikeun jadi eusi taman.
Taman Sari Indonesia. Nu marakbak sakuliah nusantara.

Tuh .. jadi kawajiban. Seniwati jeung para seniman.
Ngajembarkeun ngamotekar. Nu pribadi budaya na sina mekar.
Tuh … pageuhan tongkat na. Bisi robah lesot ti asal na.
Dilawangan babarengan. Sing toweksa miara na eusi taman.

Leuh … hate kacampuran. Tutuwuhan nu sok ngarekahan.
Ngabala’an patamanan. Ngahalangan Taman karek kekembangan. .
Yu … pada ngamumule. Urang ome kikis hade – hade.
Taman sari Indonesia. Jeung tanjeurkeun komara na kabudaya.

Keterangan Album :
Genre : Kacapi Suling.
Album : Sangkuriang.
Sinden / Juru Kawih : Aan Darwati
Pirigan Gamelan : Panineungan Group / Kacapi Rineka Gaya.
Pimpinan : A. Chalim.
Produksi : Panineungan Record.
Keterangan Isi Album :
NO
SIDE A
SIDE B
1
Kingkilaban
Taman Priangan
2
Bangbara
Girimis Kasorenakeun
3
Kanya’ah Indung Tere
Karang Nunggal
4
Mulang Ka Sarakan
Pahlawan Ilang Laratan


Comments