Euis Komariah – Kapelet Nyi Ronggeng (Lirik Lagu)


Euis Komariah – Kapelet Nyi Ronggeng (Lirik Lagu) 


Sora go’ong mani ageum. Nyai Ronggeng ngibing ayeum.
Lampu cempor remeng – remeng. Saha anu teu kasengsrem.
Eukeur mah Nyi Ronggeng geulis. Nganggo sinjang aduh manis.
Payus jeung dedeganana. Nurub cupu panganggona.

Sumered kana hate. Lamun teu ras ka bebene.
Hoyong milu ngibing bae. Ku Nyi Ronggeng beut kapelet.
Suku mah da geus teu tahan. Hayang geura makalangan.
Nyai Ronggeng ngajak imut. Hate deg – degan ka irut.

Heunteu tahan lila – lila. Geus poho kana ka era.
Heunteu inget balukar na.  Kumaha engke ahir na.
Padahal teu boga duit. Da puguh eukeur pailit.
Dadagangan rada weurit . Meuli lotre goreng wisit.

Nyai Ronggeng ngajak seuri. Ting sirisit kana ati
Tungtung na hayang miboga. Anu geulis kapibanda.
Eta ngibing teu aya kacape. Beuki peuting beuki hade.
Mayar mah kumaha engke. Nyi Ronggeng geus pindah hate. 

Nyai Ronggeng kelat – kelet.  Nu kareret sumeredet.
Kana hate ting sereset. Kieu rasana kapelet.
Nyai Ronggeng teungteuingeun. Beut kalah benang ku deungeun.
Tinggal kuring cuang cieung. Handeu’eul lengiteun udageun.

Lamun panggung geus bubaran. Aduh nyai pileuleuyan.
Kuring mah mulang nyorangan. Nyi Ronggeng heunteu ka bandang.
Anjeun geus boga tujuan. Mibanda dunya sorangan.
Ukur nyuguhkeun hiburan. Ngabeubeurah nu keur bimbang.

Keterangan Album :
Genre : Ketuk Tilu Jaipongan
Album : Bajing Luncat.
Sinden : Euis Komariah.
Juru Alok : Samin Batu.
Kendang : Suwanda.
Pirigan Gamelan : Dewi Pramanik.
Produksi : Jugala Record.
Isi Album :
NO
SIDE A
SIDE B
1
Bajing Luncat
Nyungsi Pasini
2
Kapelet Nyi Ronggeng
Pasini Dina impian
3
Ucing – Ucingan
Leungiteun Kakasih
4
Lara - Lara
Rancag




Comments