Dedeh Winingsih – Kulu Kulu Gancang (Lirik Lagu)


Dedeh Winingsih – Kulu Kulu Gancang (Lirik Lagu) 

Cangkurileung manuk hideung. Eunteup dina regang awi.
Kudu teuneung kudu ludeung. Ngabela ibu pertiwi.
Ka Sumenep ka Sumedang. Ka pulo karimun jawa
Sumanget na urang berjuang. Wani taruh korban jiwa

Cimuncang ka banjar sari. Kacamatan panulangan
Yu urang pada ngahiji. Yu anggeuskeun pangwangunan.
Ka banjaran ka cibadak. Jalan na mah ka ciangsana
Kabudayan urang sunda. Ngulik na sing eunya – eunya.

Manuk bodas … Manuk hideung. Eunteup dina sisi gawir.
Mikaweulas sok mikatineung. Sing cinta ka lemah cai.
Sapanjang urang gumeular. Ulah kendat nya ihtiar.
Elmu tungtut dunya siar. Nu awon perlu di singlar.

Ngaput baju tiang benang. Gantian ku kateh waleh
Mun panuju abdi teang. Abdi te mah rek walehan.
Duh malati teu kabeunangan. Kedah ngajadi pantrangan
Ulah nyieun ka awonan. Sabab teu izin pangeran.

Aya langseung na ki gunung. Kakaprak di sisi cai.
Ayeuna mah mangsa pateupung. Pa’amprok mah silih jangji.
Sugan teh ngahana bolang. Ditaheur dijieun beye.
Sugan teh urang rek damang. Babarengan pagegeye.
Keterangan Album :
Genre : Kliningan
Album : Carecet Bodas
Sinden : Dedeh Winingsih.
Alok / Wira Swara : Mang Barna.
Pirigan Gamelan : Gamelan Klasik Abadi
Produksi : Pandawa Record.
Isi Album :
No
SIDE A
SIDE B
1
Carecet Bodas
Kidung Ibu Pertiwi
2
Kataji Nyi Ronggeng
Tepung Dipanggung
3
Salam Manis
Rancagan
4
Kulu – Kulu Gancang
Istri Padati


Comments